25
feb

Kijk jij graag naar filmpjes op YouTube? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat ruim zeven miljoen Nederlanders met enige regelmaat op YouTube te vinden zijn. Maak gebruik van deze trend en neem een filmpje op in je nieuwsbrief. Het doorklikpercentage schiet daarmee omhoog!

Ga je zelf filmen? Vier tips voor een mooi eindresultaat:

1. Gebruik bij voorkeur een statief

Met een statief voorkom je dat de kijkers naar jouw video zeeziek worden… Heb je geen statief, dan brengt een tafel of krukje misschien uitkomst.

2. Zorg voor een rustige omgeving

Zeker wanneer je alleen gebruikmaakt van de microfoon op je videocamera of smartphone, is het belangrijk dat er zo min mogelijk omgevingsgeluid is.

3. Zorg voor goed licht

Een slecht belichte film geeft een amateuristische indruk. Zet zo nodig wat extra lampen in de ruimte waar je gaat filmen.

4. Gebruik de zoomfunctie met mate

In- en uitzoomen is voor ons oog een onnatuurlijke beweging en kijkt daarom niet prettig. Naar het onderwerp toelopen of rijden, geeft een rustiger beeld.

 

Anita Schregardus is eigenaar van Tekst Unlimited en mede-initiatiefnemer van De Goede Nieuwsbrief. Maandelijks tips ontvangen voor de effectieve inzet van digitale nieuwsbrieven? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *