06
apr

Kijk jij graag naar filmpjes op YouTube? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat een kleine zeven miljoen Nederlanders met enige regelmaat op YouTube te vinden zijn en dat 1,2 miljoen van die gebruikers zelfs dagelijks het videokanaal checkt. Niet zo verwonderlijk dus dat ook video’s in nieuwsbrieven zeer gewaardeerd worden en vaak een indrukwekkend hoog doorklikpercentage scoren. Maar welke onderwerpen lenen zich voor een video? Lees onze suggesties. 

Nieuws delen

Een nieuw pand, een nieuwe machine of een nieuw product? Daar willen je klanten niet over lezen, dat willen ze zien!

Achter de schermen

Hoe wordt dat lekkere brood gebakken of dat mooie drukwerk gemaakt? Hoe ziet je bedrijfshal of de keuken van je restaurant eruit? Gun je lezers dat kijkje achter de schermen.

Zo doe je dat!

Help je lezers met een praktisch instructiefilmpje. Laat als autobedrijf eens zien hoe je een lampje vervangt of als bloemist hoe je zelf een leuk bloemstuk maakt.

Uitnodiging

Ga je binnenkort een open dag organiseren of een bijzondere activiteit voor je vaste klanten? Nodig je gasten uit met een persoonlijke videoboodschap.

Terugblik event

Maak van die open dag of bijeenkomst een korte filmimpressie. Leuk voor de gasten die erbij waren en lezers die het gemist hebben, krijgen er zo toch wat van mee.

Klant aan het woord

Geen betere ambassadeur voor je bedrijf dan een tevreden klant. Laat hem eens kort vertellen waarom hij zo tevreden over jou is en wat jij voor hem hebt gedaan.

Sneakpreview

Ga je binnenkort een nieuw product of nieuwe dienst lanceren? Prikkel de nieuwsgierigheid van je klanten met een sneakpreview.

Deel je passie

Heb je echt een missie met je bedrijf of organisatie? Die kun je soms gemakkelijker overdragen in een videoboodschap dan met het geschreven woord. Geef een gloedvol betoog voor de camera!

FAQ

Behandel elke keer een veelgestelde vraag in je nieuwsbrief. Schakel daarvoor bijvoorbeeld de medewerker in die van dat onderwerp het meeste verstand heeft; zo krijgen je medewerkers ook een herkenbaar gezicht.

Dit waren 9 ideeën voor het gebruik van video in je nieuwsbrief. Maak jij de 10 vol? Laat gerust een reactie achter.

Anita Schregardus is eigenaar van Tekst Unlimited en mede-initiatiefnemer van De Goede Nieuwsbrief. Maandelijks tips ontvangen voor de effectieve inzet van digitale nieuwsbrieven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

 

One Response to 9 ideeën voor video in je nieuwsbrief

  1. Ik vind het altijd leuk als er in een kort filmpje een vraag wordt gesteld, waar de ontvangers op kunnen reageren via de mail of via social media. Bijvoorbeeld ‘waar kunnen we je mee helpen?’ of ‘Stel je vraag, en in de volgende nieuwsbrief worden de leukste vragen beantwoord door één van onze experts’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *