11
feb
0 Geen reacties
dgn

Top 10 voordelen van E-mailmarketing

 Adobe schat in haar studie in de VS  dat ‘millennials’ meer dan 6 uur per dag bezig zijn om hun e-mail  te lezen.

Maar niet alleen millennials; De meeste mensen gebruiken e-mail iedere dag, en checken hun inbox overal: onder het werk, het eten en ja zelfs in de badkamer…

Waarom e-mailmarketing werkt

Ondanks andere kanalen, stelt e-mailmarketing  je in staat om permanent in contact te blijven met je relaties op een consistente wijze. Heel simpel: Een  “Bedankt voor je aanmelding”, Welkom bij… , of “Gefeliciteerd met je verjaardag” is de meeste simpele manier om je waardering uit te spreken voor je klanten. Klanten houden van een persoonlijke benadering, niet die van allemaal hetzelfde…

Die waarde moet je tonen in de email die je verstuurt. Hoe meer waarde je verstuurt, hoe meer men uitkijkt naar je berichten. Op deze wijze vergroot jezelf je kans op succes in je  call-to-action’s

Een paar cijfers uit de VS die nog maar weer eens de voordelen van  e-mailmarketing aantonen:

 • 91 procent van de volwassenen in de VS willen graaf informatie ontvangen van bedrijven waar zij business mee doen (MarketingSherpa)
 • E-mail is bijna  40x effectiever dan Facebook en Twitter in je zoektocht naar nieuw business (McKinsey)

 

Je marketing naar een hoger niveau met e-mailmarketing !

10 praktische voordelen die zorgen voor ….!

 

 1. Gerichte en gepersonaliseerde inhoud

E-mailmarketing stelt je in staat om je klanten onder te verdelen in diverse segmenten. Op basis daarvan kan je de inhoud aanpassen. Hoe beter de segmentatie, hoe beter ben je in staat je boodschap af te stemmen. Vermijd de impuls om meteen in het begin van het klantproces te gaan “verkopen’ . Werk eerst aan een vertrouwensband met je klanten en laat die gestaag groeien. Neem de tijd

 1. meer geloofwaardigheid

E-mail van een onbekende afzender of met een vage onderwerpregel kunnen lijken op SPAM. Klanten haken dan juist af en deleten je e-mail.

Sommige klanten worden blij van een emoj en klikken dan verder. Voor anderen is dat een uitnodiging voor een klik op de uitschrijf link. Luister daarom goed naar je klant. Analyseer hun interesses en pas zo nodig aan.

Respecteer ook de opt-in en out regels en vertel vooral aan je klanten hoe vaak je een nieuwsbrief verstuurt en wanneer. Dat schept  duidelijkheid en vertrouwen.

 1. Betere herkenning van je merk

Enkele van de meest herkenbare merken in de wereld zijn zo bekend dat het merk synoniem is met de industrie die men vertegenwoordigt. Mooi voorbeeld is Spotiy. Alle e-mail van hen is perfect.

Stel je eens voor dat jouw MKB bedrijf in jouw branche even herkenbaar is als Spotify. Dat kan toch niet, hoor ik je zeggen. Maar…..

E-mailmarketing is een top instrument om jouw bedrijf te onderscheiden van dat van je concurrenten . Zo gauw jij waardevolle inhoud creëert voor je klanten en relaties en die communiceert heb je automatisch een voorsprong op die concurrenten.

Gebruik je e-mails ook om nuttige feedback te krijgen. Vraag wat ze vinden van je informatie. Wat willen ze nog meer weten over je product of dienst? Zoeken ze andere info?

Gebruik een enquete of start een discussie op de social media. Op deze wijze krijg je veel waardevolle informatie, die je ook weer kan delen

 

 1. …een boost in je verkopen

Marketing Week (Verenigd Koninkrijjk) meldt dat e-mail jaarlijks meer dan 30x de investering aan omzet terugverdient.

E-mailmarketing geeft een krachtige mogelijkheid voor impulsaankopen. Denk aan:

 • Geef alternatieven voor de producten die reeds gekocht zijn
 • Geef aan wat reeds gekocht is en denk aan ‘repeat sales’
 • Geef speciale aanbiedingen voor toekomstige verkopen

Klanten hebben de neiging bij het krijgen van dit soort e-mail om een impuls aankoop te doen. Zij hebben immers al een vergelijkbaar product gekocht.

 1. … versterking van je klantrelatie

Je klanten waarderen een goede nieuwsbrief/e-mail . De tijd en moeite die je erin steekt blijft niet onopgemerkt. Ze willen weten wat er in je bedrijf gebeurt en hoe zij betrokken kunnen blijven.

Het is bijna onmogelijk je klanten telefonisch te bereiken. E-mailmarketing campagne dichten dat gat. Je kan daarbij ook gebruik maken van een drip of automation e-mail.

Deze campagnes verdelen de informatie over dagen, weken of zelfs maanden. Je blijft top-of-mind en beetje bij beetje help je je klanten naar het punt waarnaar je ze wilt hebben. Denk daarbij aan campagnes van grote bedrijven als Coolblue en Easyjet. Je boekt niet meteen een vliegtuig of koopt een nieuwe TV, maar als je er aan toe bent … ( juist je blijft top-of-mind)

 1. … budget optimalisatie

In ieder bedrijf, zeker in het MKB, is er altijd gebrek aan tijd en/of budget. Grote bedrijven hebben de budgetten om advertentieruimte te kopen tijdens de Voic eof Holland, maar dat is voor hen niet weggelegd..

Zelfs direct mail campagnes in je regio kunnen kostbaar zijn. Denk aan ontwerp-, druk-, bezorg- en verzendkosten die al gauw in de papieren lopen. Nog los van het feit dat in steeds meer steden het ongeadresseerd reclame materiaal verboden gaat worden bij mensen die geen ja/ja sticker op hun deur hebben. Denk in dit geval ook eens aan de milieuaspecten.

Zonde van de tijd en geld en beter te besteden aan persoonlijk contact met je klanten. Een van de meest significante voordelen  e-mailmarketing voor het MKB is het efficient gebruik van tijd en budget. De goede nieuwsbrief helpt je graag op weg. Of het nu voor een lijst met 100 of 40.000 e-mailadressen gaat. Wij hebben altijd de juiste oplossing die past bij je budget.

 1. … beter inzicht in je resultaten

Wat kan je direct leren van het aantal dat je e-mail opent? Een hoge ‘open rate’  betekent dat je klanten graag van je willen horen en dan maakt het niet uit wanneer. Maar hoeveel klikken er dan door en wat betekent dat? In het algemeen kan je stellen dat dit de maatstaf is hoe goed je contacten je e-mail lezen en actie nemen op de linkjes in de e-mail.  Gemiddeld onderneemt  tussen de 5-10% van je lezers deze actie. Bepaal aan de hand van deze cijfers hoe effectief je campagne is. 

 1. … verhoogde traffic naar je website

E-mail is een prima manier om klanten naar je website te krijgen. Bekijk via deze link eens naar de mogelijkheden en ideeën per branche. De voorbeelden zijn uit de VS, maar is essentie gelijk aan die in Nederland..

Vergeet ook vooral niet je bericht op de social media te delen en vraag je lezers dat ook te doen. Een kleine beloning er tegenover zetten doet wonderen!

9 ..vestigen van je autoriteit

Als je eigenaar bent van een bedrijf wil je altijd gezien worden als expert in je branche. Waarom zou men anders bij je komen/kopen. Jij bent de autoriteit op je vakgebied.

Je klanten hebben zich aangemeld voor je nieuwsbrief omdat ze van je willen horen. Het delen van je kennis, het aanbieden van een product of dienst, of gewoon een uitnodiging voor een seminar zijn van waarde voor hen. Vergeet dat nooit!

 1. … actie in de tent

Iedere ondernemer wil horen bij een speciale groep, zeker e-mail consumenten die uit zijn op exclusieve nieuwtjes en aanbiedingen..

Je klanten zijn niet gelijk en een “one size fits all’ benadering werkt steeds minder. Zorg dat zij uniek zijn voor de business waar jij in werkt en houd ze daarvan op de hoogte.

Of je nu een preview geeft voor een product lancering, of ze gewoon bedankt als vaste klant of uitnodigt voor een evenement, ze willen allemaal iets leuks hebben of horen. Volkswagen geeft geregeld 2 bioscoopkaarten weg en Starbucks geeft haar ‘gold members’ gratis drankjes tijdens de feestdagen.

Nu ben jij als MKB ondernemer niet in staat om veel gratis weg te geven, maar iets klein is ook al leuk. Waardering en aandacht zijn relatief goedkoop en de middelen om dat te doen heb je in handen..

Daarom : Start nog met e-mail marketing vandaag of verbeter je proces

Het is geen probleem om allerlei tegenwerpingen te bedenken waarom iets niet zou lukken in jouw branche, plaats, winkel etc. en we helpen je er graag bij om deze te overwinnen.

Bedenk vooral het volgende:

Met e-mailmarketing werk je aan je ‘merk’ en je marketing doelen, presenteer je jezelf als expert en allemaal zonder overdreven budget. Het maakt niet uit of je veel of weinig kennis van marketing hebt. Alleen of samen met ons, de Goede Nieuwsbrief maken we snel professionele campagnes die werken.

Dat betekent dat jij als ondernemer je geen zorgen hoeft te maken over allerlei details en daardoor automatisch meer tijd krijgt aan en niet in je bedrijf te werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *